Apple TV-appen släpps till Chromecast – kommer i början på 2021

Chromecast med Google TV (4K)

Apple TV-appen släpps till Chromecast. Google meddelar att appen kommer i början på 2021 till alla enheter med Google TV.


Med Apple TV-appen kan du kolla på allt TV Plus-innehåll som Apple erbjuder. Och du behöver inte längre en iPhone, iPad eller Mac-dator. Allt som krävs med nya appen är en Chromecast eller annan Google TV-kompatibel pryl.

Faktum är att Google siktar på att många fler mediaspelare ska få Apple TV-appen i framtiden. Tanken är att moderna enheter med Android TV ska kunna få den, men det är oklart exakt vilka och vad som krävs av tillverkarna för att göra det verkligt.

Nyheten markerar det andra stora steget i det nya partnerskapet mellan Google och Apple.

Tidigare meddelades att musiktjänsten Apple Music ska rullas ut till samtliga Google Assistant-kompatibla smarthögtalare. Ett stort steg framåt för både Google och Apple som båda breddar sin publik rejält, men på olika vis.


Apple får musiktjänsten Music på högtalare och smartskärmar som Nest Audio, Nest Hub Max samt Nest Mini. Google i sin tur når ut till Apples användare och kan locka in dem i sitt eget ekosystem.

Sen tidigare har Apple TV-appen släppts till bland annat spelkonsoler i Playstation– och Xbox-serierna samt mediaspelare från Roku.