Apple TV-appen släpps till Sonys TV-apparater – börjar med XH90-serien

sony apple tv app 2020

Apple har sedan tidigare meddelat att tjänsten Apple TV släpps som app till en mängd TV-modeller från olika tillverkare. Om du har en TV från Sony kanske du undrar om Apple TV-appen kommer till just din modell. Här är svaret.


Enligt Sony kommer Apple TV-appen att släppas till utvalda TV-modeller från 2018 och senare. Det är alltså inte alla modeller som får appen, utan bara ett litet antal som Sony ger lite extra kärlek.

Apple TV-appen släpps senare under hösten 2020, men redan idag vet du om din TV stöds vid lanseringen.

Sony har inte gått ut med någon officiell lista över alla modeller som får appen, men säger åtminstone att XH90-serien blir den första att få Apple TV. Apple släpptes som en uppdatering direkt till inbyggda mjukvaran i TV:n.

Utöver det är det lite oklart eftersom Sony inte har någon lista, men den japanska företagetsjätten säger åtminstone att alla modeller som stöds redan har stöd för AirPlay 2 och HomeKit.


Om du har en TV från Sony med det stödet och modellen är från 2018 eller senare så är du i princip garanterad att få Apple TV. Eftersom utrullningen sker gradvis kan det ta allt från dagar till veckor innan du får appen.

Har du inte koll på vad Apple TV-appen kan göra för dig?

Med Apple TV-appen kan du strömma filmer och serier från Apples tjänst om du är prenumerant. Appen gör också att du kan se Apple TV-kanalerna samt Apple TV Plus.