Beats Flex från Apple – trådlösa hörlurar med lång batteritid

apple beats flex rokgra 2020

Beats Flex är nya, trådlösa hörlurar från Apple som lanserades lite i skuggan av iPhone 12-serien och HomePod Mini. De nya hörlurarna har magnetiska öronsnäckor och en batteritid på upp till 12 timmar.

Den här hörlursmodellen kostar 599 kronor om du köper dem från Apple Store. Modellen finns i fyra färger – azurblå, becksvart, rökgrå och limegrön – och använder en minimalistisk design med få utstickande detaljer.

Beats Flex har ett inbyggt batteri som klarar 12 timmars lyssnande. Med snabbladdningen Fast Fuel får du 90 minuters användning på 10 minuters laddning.

Apple lyfter fram i sin beskrivning att Beats Flex använder dubbla akustikkamrar och ett högtalarelement som Apple själva har designat. Elementet använder flera lager och ska ge en enastående separation av stereoljud med en exakt basåtergivning.

Beats Flex använder Apples W1-krets som gör att hörlurarna automatiskt blir aktiverade när de hålls i närheten av en nyare iPhone eller iPad. Kretsen används också till närhetssensorerna som pausar och startar uppspelningen när du använder lurarna.

Fyra storlekar på öronkuddarna och halva priset mot Apple AirPods

Det medföljer fyra olika storlekar på öronkuddarna av silikon. Med de magnetiska öronsnäckorna trasslar inte hörlurarna när du har dem i exempelvis fickan eller din väska.

Beats Flex kan vara ett praktiskt val för dig som planerar att köpa en av de nya iPhone 12-telefonerna. Dessa har nämligen inga hörlurar med i lådan, och EarPods-modellen som tidigare följde med kostar idag 225 kronor. Ljudet i EarPods-modellen är inte speciellt bra och Beats Flex är ett praktiskt, trådlöst alternativt för bara några hundralappar till.

Ett steg upp från Beats Flex är den billigaste varianten av andra generationens AirPods-modell för ungefär 1 299 kronor. Här får du samma passform som med EarPods, men en bättre ljudbild och den trådlösa design som så många tycker. Till dubbla kostnaden av Beats Flex bör tilläggas.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.