Piratkopierare av Microsoft Office får köpa till halva priset

Erbjuds Microsoft 365 med 50 procents rabatt under första året

microsoft office 365 logo 2021

Microsoft Office är ett kostsamt programpaket som svider i plånboken för många. Så pass att de väljer att piratkopiera Office-paketet för att kunna använda det gratis. Något som Microsoft givetvis inte alls uppskattar.

Normalt brukar Microsoft applicera en hel mängd olika skydd och blockader för att stoppa piratkopiering. Men när det inte fungerar tillräckligt väl så finns en annan, kanske bättre lösning – locka till köp av en äkta Office-licens för halva priset!


Läs mer: Höjda priser för Office 365 och Microsoft 365 under 2022

Den som har en piratkopierad licens i sin ägo kan få Office-paketet med 50 procents rabatt under första året via Microsoft 365. Allt som krävs är att man klickar på meddelandet som visas i den piratkopierade mjukvaran, följer instruktionerna på sidan som visas och vips så har man en äkta licens.

microsoft 365 piratmeddelande rabatt 50procent 2021 office
Så här kan meddelandet se ut enligt en skärmdump från Microsoft 365/Excel.

På sidan där piraterna kan köpa Microsoft 365 (både Family och Personal) finns skräckbudskap om hur farligt det är att piratkopiera programvara.

Microsoft belyser exempelvis den ökade risken för skadlig kod och malware som kan ta sig in i datorn, att filer kan bli korrupta så att man förlorar data och att kritiska uppdateringar inte installeras.

Huruvida risken för korrupta filer ökar vågar vi inte säga mycket om, men Microsoft har absolut rätt om malware och uppdateringarna. Det är en stor risk att piratkopiera då de enkelt följer med skadlig kod som öppnar datorn för bredare hackerattacker.

Läs mer: Lösenordshanterare från Microsoft med Microsoft 365 Life

En intressant detalj är att Microsoft väljer att inte ge rabatt på Office 2021 som är Office-versionen utan abonnemang. Att slippa betala en månadsavgift är en av huvudanledningarna till varför Office-paketet piratkopieras, så det känns lite lustigt att Microsoft går den vägen.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.