Systemkraven för God of War till PC

Det här krävs av din dator om du vill spela God of War

God of War
God of War

God of War kräver en ordentlig gamingdator om du planerar att spela med höga grafikinställningar på en 4K-skärm och 60 fps. Men sänker du upplösningen lite så har spelet faktiskt riktigt hyggliga krav.

Sonys riktigt populära speltitel går att spela på PC från den 14 januari och i det absolut lägsta grafikläget med 720p så är kraven galet låga. Här krävs 70GB ledigt utrymme på hårddisken, 8GB RAM-minne, i princip vilken processor som helst och minst ett GTX 960.

god of war datorkrav specifications pc sony 2022

Läs mer: God of War släpps till PC den 14 januari 2022

De lägsta kraven fungerar alltså med i princip vilken nyare som äldre gamingdator som helst (med några undantag så klart).

Om du skruvar upp kraven till full-HD med 30 fps så krävs en snäppet vassare processor och ett GTX 1060 eller motsvarande grafikkort från AMD. Fortfarande inga konstigheter alltså.

Inte heller med full-HD och 60 fps så ökar kraven nämnvärt. Här vill Sony att du har en Intel Core i7- eller Ryzen 7-processor och ett GTX 1070 eller bättre. Här vill Sony även att du har 16GB RAM eller mer.

Och i det bästa 4K-läget med 60fps så är kraven från ett RTX 3080 eller motsvarande från AMD, en Intel Core i9- eller AMD Ryzen 9-processor. Även här krävs 16GB RAM eller mer.

Läs mer: Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.