God of War kräver en ordentlig gamingdator om du planerar att spela med höga grafikinställningar på en 4K-skärm och 60 fps. Men sänker du upplösningen lite så har spelet faktiskt riktigt hyggliga krav.


Sonys riktigt populära speltitel går att spela på PC från den 14 januari och i det absolut lägsta grafikläget med 720p så är kraven galet låga. Här krävs 70GB ledigt utrymme på hårddisken, 8GB RAM-minne, i princip vilken processor som helst och minst ett GTX 960.

god of war datorkrav specifications pc sony 2022

Läs mer: God of War släpps till PC den 14 januari 2022

De lägsta kraven fungerar alltså med i princip vilken nyare som äldre gamingdator som helst (med några undantag så klart).

Om du skruvar upp kraven till full-HD med 30 fps så krävs en snäppet vassare processor och ett GTX 1060 eller motsvarande grafikkort från AMD. Fortfarande inga konstigheter alltså.

Inte heller med full-HD och 60 fps så ökar kraven nämnvärt. Här vill Sony att du har en Intel Core i7- eller Ryzen 7-processor och ett GTX 1070 eller bättre. Här vill Sony även att du har 16GB RAM eller mer.

Och i det bästa 4K-läget med 60fps så är kraven från ett RTX 3080 eller motsvarande från AMD, en Intel Core i9- eller AMD Ryzen 9-processor. Även här krävs 16GB RAM eller mer.

Läs mer: Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

Kategoriserad i:

Taggad i:

,