God of War släpps till PC den 14 januari 2022

God of War
God of War

God of War släpps till PC den 14 januari 2022. Spelet har hittills varit exklusivt för Playstation 4 och Playstation 5 – men snart kommer spelet alltså även till datorer. Och det finns flera fördelar medatt spela på PC om du har hårdvaran till det.

En av de stora fördelarna med att spela God of War på PC är att bilduppdateringen är olåst även om du spelar i 4K-upplösning. Du kan alltså köra på i 120 fps om du vill – så länge datorn klarar det. Spelet har även stöd för bildformatet 21:9 som bredare skärmar har.

Läs mer: Har God of War stöd för Playstation 5 (PS5)?

God of War lanserades under 2018 och har fått mycket positiv kritik som en värdig efterföljare till de tre första spelen i serien. Det här spelet var en totalt omstart för serien med ett helt nytt upplägg, och det har gått hem hos åtminstone de flesta.

Efter lanseringen (som skedde på Playstation 4) så har God of War uppdaterats med fullt stöd för Playstation 5. Det betyder att du kan spela i 4K-upplösning med 60 fps, alternativt växla tillbaka till 30 fps om du vill det.

Uppdateringen för Playstation 5 är helt kostnadsfri och kan installeras av alla som har PS4-versionen idag.

Sen tidigare har Sony även släppt Horizon Zero Dawn och Days Gone till PC. Och under 2022 kommer en rejäl uppdatering till Uncharted 4 och Uncharted: Lost Legacy som båda optimerats för Playstation 5.

Läs mer om nyheten på Sonys officiella Playstation-blogg här.

God of War kan du köpa via bland annat Steam för PC. Priset är 49.99 euro, vilket omräknat blir ungefär 500 kronor inklusive moms.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.