Apple Music på gång till Playstation & Xbox

apple music logo 2019 1
© Apple

Apple Music-appen kan vara på gång till spelkonsoler som Playstation 5 och Xbox Series X. Apple har (sannolikt av misstag) råkat lägga ut referenser till Music-appen på spelkonsoler på sin webbsajt under en kort tid.

Det dröjde inte längre innan referensen togs bort igen, men inte utan att skarpsynta besökare noterade tilltaget och skärmdumpade hela härligheten. Och det är ingen mindre än Tom Warren på webbsajten The Verge som är först att dela en skärmdump.


Läs mer: Apple Music helt gratis i 6 månader – om du köper nya hörlurar

Sidan i fråga där referensen hittades är ett erbjudande om sex månader gratis Apple Music för konsumenter som köper nya AirPods- eller Beats-hörlurar. Ett liknande erbjudande finns även för ägare av Playstation 5 som kan få ett halvårs gratis TV Plus.

Den stora frågan verkar nu vara vara när en Apple Music-app släpps till spelkonsoler snarare än om en sådan kommer.

Det här är inte första gången som Apple doppar tårna i spelkonsolsvärlden. Företaget har exempelvis redan en TV Plus-app på exempelvis Sonys spelkonsoler.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.