Cyberpunk 2077 & The Witcher 3 får optimeringar för Xbox & Playstation under 2022

cyberpunk 2077 illustration 2021

CD Project Red har avslöjat när de stora uppdateringarna för nya generationens spelkonsoler kommer till Cyberpunk 2077 och The Witcher 3. Och det är tyvärr inte under 2021 som de släpps.

Om du vill se Cyberpunk 2077 och The Witcher 3 med bästa möjliga bildkalitet på din Xbox Series X eller Playstation 5 så får du vänta till nästa år. Exakt när under 2022 det gäller återstår att se, men CD Project Red säger att första kvartalet är en målsättning.

Läs mer: God of War släpps till PC den 14 januari 2022

Den polska spelstudion har kantats av allvarliga problem efter den minst sagt katastrofala efter Cyberpunk 2077. Få tror att CD Project Red faktiskt ska lyckas få sitt futuristiska cyberpunk-spel till en acceptabel nivå, och den senaste förseningen bidrar inte till ett ökat förtroende.

Idag har Cyberpunk 2077 fått tre större uppdateringar, men inga direkta optimeringar för Xbox Series X och Playstation 5.

Tidigare i september var förhoppningarna från CD Project Reds sida att de stora uppdateringarna kunde släppas redan före nyår. Men utvecklingen drar ut på tiden och därför senareläggs uppdateringarna. Vilket kanske är det bästa valet med tanke på att Cyberpunk 2077 släpptes mycket tidigare än det skulle ha gjorts.

Läs mer: Destiny 2 kommer till Xbox Game Pass för PC

Idag tror spelstudion att Cyberpunk 2077 får sin next-gen-uppdatering under årets första kvartal medan The Witcher 3 bör få sin under andra kvartalet. Det betyder att vi kanske, med lite tur, får ett välfungerande Cyberpunk-spel före mars 2022.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.