Stöd för Spatial Audio med Amazon Music Unlimited

amazon music logo

Amazon Music har fått stöd för Spatial Audio. Musiktjänsten kan spela musik med så kallat rumsligt ljud både på Android och iOS.

För att ta del av stödet för Spatial Audio så måste du vara prenumerant på Music Unlimited och du kan använda vilka hörlurar som helst.

Läs mer: Få Disney+ helt gratis i 6 månader med Amazon Music Unlimited

Det finns två format som Music Unlimited stöder för rumsligt ljud – Dolby Atmos som även används av Apple Music, samt 360 Reality Audio från Sony.

Fördelen med Spatial Audio / rumsligt ljud är att du får en mer omslutande ljudupplevelse som gör att du får en känsla av att sitta mitt i musiken. Hur bra upplevelsen är beror helt på vilken låt du spelar och vilka hörlurar du använder.

Apple har haft stöd för rumsligt ljud ett bra tag och tar det hela ett steg längre än Amazon Music Unlimited.

Med AirPods Pro och AirPods Max får du både rumsligt ljud och dynamisk spårning av dina huvudrörelser. Det ger en unik upplevelse där musiken alltid låter som att den kommer från samma håll oavsett hur du rör dig.

Läs mer: Amazon Music får stöd för poddar – 70 000 poddar från start

Nämnvärt om stödet är att Amazon Music faktiskt klarat rumsligt ljud ett bra tag nu, men bara på ett väldigt begränsat antal enheter. Bland annat Sony SRS-RA5000 och Echo Studio. Men nu räcker det alltså med ett par vanliga hörlurar.

Ett tips är att välja hörlurar med en bred så kallad ”soundstage”, exempelvis Beyerdynamic DT 990 Pro eller liknande.

Här är några låttips som användarna på Reddit lyfter fram som riktigt bra exempel för rumsligt ljud:

  • Black Skinhead, Kanye West
  • Boom, Tiesto
  • 3-D Der Katalog, Kraftwerk
  • Faith, The Weeknd
  • Hybrid Theory, Linkin Park
  • The Reason, Hoobastank
  • Save Your Tears (Remix), Weeknd
  • Give Me The Future, Bastille
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.