Amazon Music får stöd för poddar – 70 000 poddar från start

amazon music logo

Nu kan du lyssna på poddar med Amazon Music – om du har ett konto på rätt marknad vill säga. Musiktjänsten har idag fler än 70 000 poddar att välja mellan, vilket är försvinnande få jämfört med Spotify och Apple Music. Men det är åtminstone en start.

Urvalet av poddar inkluderar några av de populäraste på marknaden idag. Bland annat Crime Junkie, Revisionist History, Stuff You Should Know, Planet Money och What A Day. Från och med februari 2021 blir dessutom Disgraceland exklusiv på Amazon Music.

Men frågan är hur långt det räcker. Amazon Music är långt efter konkurrenterna med sina 70 000 poddar. Spotify har 1,5 miljoner poddar och Apple Music strax över en miljon poddar.

Amazon arbetar för att hitta fler poddar som vill bli exklusiva på musiktjänsten. Två som Amazon själva står bakom är The First One med DJ Khaled och En la Sala med Becky G. Andra tunga namn som kommer till tjänsten är Dan Patrick i samarbete med IMDb.

Störst är kanske Will Smith och Jada Pinkett Smith som arbetar på ett projekt med Amazon-ägda Audible.

I skrivande stund finns inte poddar på Amazon Music för svenska lyssnare. Initialt släpps de på betydligt större marknader som USA, Tyskland, Japan och England.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.