Nytt tillägg till webbläsaren från Klarna – snabbare köp med delbetalning

klarna browser plugin tillagg piggy 2021
Klarna

Snart blir det enklare att skuldsätta sig hos Klarna. Betaltjänsten lanserar ett tillägg för webbläsare som gör att du kan delbetala dina köp även om butikerna du handlar från inte har Klarna som ett betalalternativ.


Det betyder att du kan avbetala fler saker i fler butiker helt enkelt, och mycket enklare än tidigare. Tillägget är en produkt av Klarnas förvärv av företaget Piggy och släpps initialt i USA, England, Tyskland och Frankrike.

Läs mer: Varningen: Klarnas app visade fel kunders uppgifter

När tillägget används i en butik så skapas ett temporärt VISA-kort som fyller i betalkortsrutan när du ska betala. Köpesumman läggs sedan på ditt Klarna-konto så att du kan välja att betala direkt eller dela upp betalningen på flera tillfällen.

Initialt fungerar tillägget med Google Chrome och Microsoft Edge, men det ska även fungera med Mozilla Firefox och Apple Safari inom en överskådlig framtid.


Allt fler shoppar från mobiltelefonen, men Klarna säger i ett pressmeddelande att det fortfarande handlas mycket från datorn. Hela 44 procent av alla onlineköp göras via webbläsaren i datorn.

Dessutom menar Klarna att 32 procent av all trafik till onlinebutiker går via datorn.

Läs mer: Klarna lanserar ny app med integrerad betallösning & webbläsare

Förutom att göra köp via tillägget i webbläsaren så hjälper det dig även att spara produkter du är intresserad av, du kan få aviseringar om prissänkningar, information om cashback och presentkort, samt få rabattkoder applicerade på köpet.

Som ovan nämnt är det bara ett fåtal länder där tillägget fungerar idag. Målet är att öppna för Sverige inom en snar framtid.