Mörkt läge till Anteckningar i Windows 11

microsoft anteckningar notpad dark mode windows 11 2021

Microsoft släpper nya funktioner och ett så kallat mörkt läge till Anteckningar, även kallad Notepad, i Windows 11. Nyheten kommer kort efter att Paint fått en liknande uppdatering till Windows Insider-testare.

Den nya versionen av Anteckningar ändrar inte mycket kring funktionaliteten i appen. Det är fortfarande en extremt avskalad och begränsad anteckningsapp som kompletterar de andra, enkla apparna i Windows.

Läs mer: Paint för Windows 11 uppdateras med flera förbättringar

Det som är nytt är en förbättrad design som gör att Anteckningar är visuellt lik exempelvis Paint och de andra standardapparna i Windows 11. Det betyder bland annat rundade hörn och andra UI-element som blivit moderniserade.

En annan nyhet – vilket även kan vara huvudnyheten den här gången – är stöd för mörkt läge. Även kallat ett ”Dark Mode”.

Mörkt läge kan du ställa in manuellt i inställningarna. Alternativt kan Anteckningar välja det läge som Windows är inställt på om du föredrar det.

Andra förbättringar är ett omarbetat sök-och-ersätt samt en ångra-funktion som nu fungerar i flera steg bakåt. Därtill följer en hel mängd buggfixar och optimeringar.

Läs mer: Sämre hastighet med SSD i Windows 11 enligt tester

Mörkt läge och de andra nyheterna släpps inte riktigt än för alla användare. Till en början är det Windows Insiders-testare som får chansen att prova uppdateringen och om allt går bra där så börjar Microsoft utrullningen till den bredare skaran användare inom en överskådlig framtid.

Du kan se fler bilder på nya Anteckningar och läsa mer här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.