Paint för Windows 11 uppdateras med flera förbättringar

Windows 11

Ritprogrammet Paint får en ny och förbättrad version till Windows 11. Bland nyheterna finns ett omarbetat gränssnitt med en design som bättre matchar resten av apparna till operativsystemet.

Andra nyheter är att appens många dialogrutor – som “Ändra storlek och snedställ” samt “Redigera färger” har anpassats för att bättre smälta in med de övriga designändringarna i Paint.

Läs mer: Intels ljuddrivrutiner kraschar Windows 11 (BSOD)

windows 11 paint new dialog 2021

Microsoft har även gjort så att Shift-klick på en färg gör den till ett sekundärt färgval och stödet för skärmläsare har förbättrats.

Slutligen fixar företaget två buggar som gjorde att textrutor oavsiktligt kunde flyttas i vissa situationer och där dialogrutor inte visades på rätt språk (bland annat med hebreiska, holländska och norska).

Det är oklart när nya versionen av Paint ska släppas till Windows 11. En förhandsversion kan laddas ner av Windows Insiders-testare, men den breda skaran med användare får vänta ett tag till innan färdiga versionen är redo.

Läs mer: Ladda ner WhatsApp till Windows 10 och Windows 11 – här är appen

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.