Apple slopar stödet för iPhone 6 Plus vid årsskiftet 2021/2022

Iphone 6 Plus

Apple har meddelat att företaget slutar ge stöd åt iPhone 6 Plus. Det betyder att mobiltelefonen inte kommer att lagas av Apple om den går sönder, och inte att supporten inte kan hjälpa dig med eventuella frågor som du har.

Datumet när stödet stoppas är den 31 december 2021. Därefter måste du vända dig till tredje part om du behöver hjälp. Exempelvis en verkstad som inte är auktoriserad av Apple eller helt enkelt köpa reservdelar på begagnatmarknaden.

Läs mer: iPhone SE med 5G-stöd – kan släppas våren 2022

Apple har en av marknadens lägsta supportperioder för sina mobiltelefoner. Du kan normalt installera den senaste iOS-versionen på upp till sex år gamla modeller. Och du får support hos Apple i åtminstone fem år, vilket är så länge som iPhone 6 Plus omfattades.

 Om du har en iPhone 6 Plus så är det alltså hög tid att börja titta efter en ersättare. Mobiltelefonen släpptes i september 2014 och det har så klart släppts nya modeller varje år sedan dess – alla nyare iPhones är en stor uppgradering vilken du än väljer.

Vill du veta exakt vilka mobiltelefoner, surfplattor och datorer som Apple inte längre stöder så finns en officiell lista här.

Där ser du att iPhone 4, iPhone 4S, iPhone 4S (8GB), iPhone 5 och iPhone 5C inte längre har stöd hos Apple. De kallas “vintage”-modeller och i den skaran hamnar alltså snart iPhone 6 Plus.

Men vänta nu kanske du säger med en iPhone 6 i handen. Vad händer med syskonmodellen egentligen?

Den kommer INTE att förlora sitt stöd hos Apple riktigt än. Modellen såldes faktiskt hela vägen fram till 2018, så den har fortfarande lite tid kvar innan även den blir en vintage-modell. Inte heller med den bör du vänta för länge med att byta.

Läs mer: Sälj din iPhone – så mycket kan du få

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.