iPhone SE med 5G-stöd – kan släppas våren 2022

apple-iphone-xr

Apple väntas släppa en iPhone SE med 5G-stöd under våren 2022. När den släpps blir det en direkt efterföljare till 2020 års iPhone SE som då släpptes med sin 4,7-tums skärm och budgetpris.

Det är analysföretaget Trendforce som avslöjar att Apple kan släpa tredje generationens iPhone SE under våren nästa år. Det är dock inte helt bekräftade uppgifter, så ta dem med en nypa salt.


Läs mer: Släpps iOS 15 till iPhone 6s, 6s Plus och iPhone SE?

Utöver 5G-stödet – vilket är ett logiskt steg även för en budgetmodell som iPhone SE – så vet vi inte vad nya mobiltelefonen kan bjuda på.

Det vore rimligt att Apple uppgraderar exempelvis processorn, RAM-minnet, lagringen och kamerorna. Även skärmen kan få en uppgradering då det fortfarande är en LCD-variant där alla andra nyare modeller numera använder OLED.

Designen kommer sannolikt att fortsätta bygga på samma som iPhone 8. Det spekuleras i att Apple tänker byta till en mer iPhone XR-inspirerad design, men hur det blir återstår så klart att se. Det är också detta rykte som gör att vi har bilden på en iPhone XR till den här artikeln.

Läs mer: iPhone SE är långsammare än iPhone 11 – båda har Apple A13 Bionic

En annan spekulation kring tidigare rykten är att iPhone SE kan släppas i en större, lite dyrare variant.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.