Nytt utseende till Office-paketet i Windows 11 & Windows 10

Microsoft har släppt en uppdatering till Office-paketet med ett nytt utseende

microsoft office design update december 2021

Microsoft har släppt en ny uppdatering till Office-paketet. Den stora nyheten är ett omarbetat och förbättrat gränssnitt som gör att alla apparna får ett mer sammanhängande utseende.

Apparna som omfattas av uppdateringen är bland annat Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook. Även Project, Publisher och Visio omfattas av det förbättrade gränssnittet.

Läs mer: Microsoft Office 2021 släpps den 5 oktober

Främst för Windows 11 – men uppdateringen har effekt på Windows 10 med

Uppdateringen och det nya gränssnittet är främst för användare av Windows 11. Men även du som har Windows 10 på datorn kan installera och se alla nyheterna för Office-paketet.

Så vad är egentligen nytt i praktiken?

Enligt Microsoft matchar alla apparna i Office-paketet numera temat till Windows. Det finns fyra visuella lägen som omfattar Black, White, Colorful och Dark Grey.

En annan nyhet är att Quick Access Toolbar numera är gömd som standard i samtliga appar. Anledningen är att Microsoft vill göra gränssnittet lite enklare för användaren och mindre överbelamrat med saker.

microsoft office word dark mode december 2021
Mörkt läge (Dark Mode) i Office Word.

Om du inte vill att Windows och Office-apparna ska använda samma tema så kan du manuellt ställa in dem oberoende av varandra. I Office-apparna går du till File > Account > Office Theme. Där ställer du in vilket utseende du vill ha.

Läs mer: Dark Mode till Microsoft Office på Android

Nya designen visades redan under sommaren 2021

Redan i juni avslöjade Microsoft den nya designen och det visuella arbetet de gjort. Tidigare i november började de första prenumeranterna på Office-paketet få nya mjukvaran via automatisk uppdatering.

De som först fick uppdateringen är hälften av användarna som har Microsoft Office Home & Student 2021, Microsoft Office Home & Business 2021, Microsoft Office Professional 2021 och Microsoft Office Personal 2021.

Efter att Microsoft har sett att återkopplingen om uppdateringen varit positiv och inga större hinder finns så kan samtliga användare få uppdateringen utskickad via Office Update-appen.

Microsoft har ett omfattande blogginlägg som i detalj berättar mer om uppdateringen och den nya designen till Office-paketet. Vi rekommenderar att ni läser mer om nya mjukvaran där.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.