Microsoft Office 2021 släpps den 5 oktober

Microsoft Office 2021

Office 2021 för Mac släpps den 5 oktober. Det är en fristående programsvit som gör att du får alla Office-appar utan att behöva betala varje månad.

Anledningen till att Microsoft släpper Office 2021 i oktober är för att små samman lanseringen med Windows 11.

Läs mer: Höjda priser för Office 365 och Microsoft 365 under 2022

Office 2021 är en så kallat fristående version för både privatpersoner och småföretagare. Bland apparna som ingår finns Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook.

Exakt vilken app som ingår i ditt köp beror på vilken version du köper (vi kommer till det längre ner).

En praktisk detalj är att många av apparna i Office-paketet har samarbetsfunktioner likvärdiga de i Microsoft 365. Du kan alltså ha flera personer som arbetar med samma dokument.

Om du vill använda Office 2021 för macOS så krävs Monterey, Big Sur eller Catalina.

Läs mer: Windows-användare varnas för skadliga Office-filer

Det finns flera versioner av Office 2021. Om du vill använda Office-paketet i sin mest grundläggande form så ingår bara Word, Excel, PowerPoint och OneNote. Kostnaden är 150 USD och då får du inte använda apparna som företagsanvändare.

Den lite mer kapabla versionen inkluderar Outlook och ger dig rätten att använda Office 2021 som företagare. Men då springer också priset iväg rejält till 250 USD, eller en ökning med 67 procent.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.