Reparationsprogram för iPhone 8 – nu nedstängt

apple-iphone-8-iphone-8-plus

Har du en iPhone 8 som startar om sig i tid och otid? Kanske märker du att mobiltelefonen slutar reagera när du använder skärmen?

Du är långt ifrån ensam om att ha de här problemen. Och under en längre period har Apple haft ett reparationsprogram för att fixa problemen.

Läs mer: Apple reparerar felaktighet i iPhone 8

Oturligt nog för dig så har reparationsprogrammet nyligen avslutats. Den som fortfarande har en iPhone 8 med symptomen får numera bekosta alla reparationer själv.

Reparationsprogrammet påbörjades i augusti 2018 och omfattade ett mycket litet antal användare vars iPhone 8 har ett defekt logikkort.

De berörda iPhone 8-enheterna såldes mellan september 2017 och mars 2018. Berörda marknader är Kina, Hong Kong, Indien, Japan, Macau, Nya Zeeland och USA.

Notera allt att det inte finns några svenska enheter (vad vi vet) som omfattas av problemet, och därmed inte ingår i reparationsprogrammet.

Läs mer: Apple drar ner prestandan i iPhone X, iPhone 8 Plus & iPhone 8

Den som upplever problem med sin iPhone bör alltid kontakta Apple för att se om något faktiskt går att göra. I vissa fall kan företaget vara medgörliga och avhjälpa problemet kostnadsfritt.

I andra fall kan det gå att få en lösning via försäkrings bolaget eller i värsta fall mot betalning direkt till Apple.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.