Apple reparerar felaktighet i iPhone 8

apple-iphone-8-iphone-8-plus

Om du har köpt din iPhone 8 från utlandet, då kan den ha ett fel som Apple vill reparera. Enheter från nio länder omfattas av ett utbytesprogram för reparation och ersättning.

  • Moderkortet är trasigt på vissa exemplar som sålts i nio länder
  • Har du köpt en drabbad modell kan du stå utan ersättning
  • Exemplar med felaktigt moderkort repareras eller byts ut
  • Kolla om din telefon omfattas på denna sida

Problemet som upptäckts med iPhone 8 i vissa länder är att telefonen helt plötsligt kan göra oavsiktliga omstarter. Skärmen kan frysa och ibland kan man uppleva att telefonen inte vill starta överhuvudtaget.

Enligt Apple beror problemet på moderkortet i iPhone 8. Kortet måste bytas eller telefonen helt ersättas av en ny. Men om du är drabbad kan den här biten bli ett problem, för Apple kan begränsa reparationerna i utbytesprogrammet till respektive land.

Det betyder att om du köpt telefonen från någon av de drabbade länderna – Australien, Hong Kong, Indien, Japan, Kina, Macau, Nya Zeeland och USA – och tagit med telefonen till Sverige så kan du stå utanför garantireparationen.

Och det betyder att din iPhone 8 kan bli mycket dyrare än du först tänkt idag. Om Apple bedömer att telefonen inte omfattas av deras garanti, ja då får du stå för hela reparationen själv.


Är du drabbad av problemen som nämns ovan? Planerar du att försöka få din telefon reparerad av Apple? Skriv en kommentar och berätta!

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.