Xbox One S & Xbox One X har nu Dolby Vision – bara för Xbox Insiders

Microsoft Xbox One S
Xbox One S

Dolby Vision finns nu till Xbox One S och Xbox One X. Formatet har visserligen officiellt stöd på spelkonsolerna, men du måste vara en Xbox Insider för att använda Dolby Vision idag.


Alla kompatibla tv-apparater som stöder Dolby Vision kan använda funktionen i Xbox-konsolerna. I skrivande stund är det betydligt färre än de som klarar vanligare HDR10, men de blir fler och fler på marknaden.

Enligt Bradley Rossetti, som är Xbox Insider Team Lead på Microsoft, finns mer än 400 timmars innehåll med Dolby Vision på filmtjänsten Netflix. Bland annat Altered Carbon, Stranger Things, The Punisher och Lost In Space.

xbox-one-dolby-vision-installningarOm du är en Xbox Insider och vill prova stödet gör du följande:

  1. Kontrollera om din Xbox identifierat Dolby Vision-stöd i tv:n. Gå till 4K TV Details-sidan i Settings och verifiera att så är fallet.
  2. Därefter går du till Settings > Display and sound > Video output > Videomodes
  3. Kryssa för ”Allow Dolby Vision som visas på bilden ovan

Tänkt på att om du vill kolla på Netflix-film med Dolby Vision så krävs en Premium-prenumeration. Idag kostar en sådan 139 kronor per månad. Men det kan det vara värt om du åtminstone vill prova.


Eftersom Dolby Vision nu finns till Xbox Insiders så lär det inte dröja länge innan stödet släpps till alla spelkonsoler. Förhoppningsvis utan buggar eller annat otyg.

Vill du prova Dolby Vision och din Xbox? Skriv gärna en kommentar och berätta!