Xbox All Access – prenumerera på Xbox One X, Xbox Live Guld & Game Pass

microsoft-xbox-one-x-staende
Xbox One X

Microsoft släpper Xbox All Access – en ny prenumerationsmodell som ger dig en ny spelkonsol, Xbox Live Guld och Game Pass för en fast månadskostnad.


Xbox All Access har ryktats ett bra tag nu. Och det verkar som att i princip alla tidigare uppgifter stämmer. Exempelvis att Xbox All Access låser dig till en 24-månadersprenumeration, om du inte väljer att betala hela summan direkt vill säga.

Du kan välja mellan antingen den dyrare och kraftfullare Xbox One X, eller en Xbox One S om prestanda inte är din prioritet. För Xbox One X-prenumerationen betalar du en månadskostnad på 34,99 USD, väljer du en Xbox One S är det 21,99 USD som gäller.

Du betalar alltså upp till cirka 400 kronor per månad som mest för en komplett lösning med konsol, onlinestöd och mängder av spel. En schysst prenumeration om du är storspelare och avverkar spel på löpande band.

Xbox All Access är dessvärre inte tillgänglig på den svenska marknaden i skrivande stund. Faktum är att prenumerationen bara finns tillgänglig i USA och det finns inga uppgifter om Xbox All Access faktiskt kommer till Sverige.


Xbox All Access är dyrare än att köpa allt löst

För att skaffa Xbox All Access måste du 1) bo i USA, 2) ta dig till en fysisk butik som erbjuder prenumerationspaketet och 3) faktiskt få tag i ett exemplar innan alla säljer slut. Lycka till säger vi!

Frågan är då om prenumerationsmodellen är prisvärd. Totalpriset, omräknat från dollarpriset, blir runt 9 600 kronor inklusive moms för paketet med en Xbox One X.

Om du köper en Xbox One X löst i Sverige kostar den cirka 4 790 kronor. Sen tillkommer 1 896 kronor för Xbox Live Guld i 24 månader  samt 2 376 kronor för Game Pass i 24 månader. Totalsumman? 9 062 kronor – vilket alltså är billigare än Microsofts erbjudande, och då finns också möjligheten att köpa exempelvis Xbox Live Guld mycket billigare via olika erbjudanden eller från tredjepart.

Dessutom, det finns kanske ingen anledning att köpa två år med Game Pass om du ändå tänker investera i egenköpta spel längre fram. Spelar du inte dagligen minskar värdet av Game Pass snabbt.