Microsoft släpper två nya handkontroller till Xbox One-konsolerna

new-xbox-one-controller-phantom-black-special-edition

Microsoft har lanserat två nya handkontroller – Phantom Black Special Edition och Grey/Blue Xbox Wireless Controller – till sin Xbox-serie med spelkonsoler.

Phantom Black Special Edition har en genomskinlig, mattsvart färg med hightech-tema och detaljer i metallisk champagne-guld. Du kan faktiskt se lite av insidan, vilket så klart är medvetet. Styrkorset går i champagne guld medan resten av knapparna på fram, ovan- och baksidan är helt i svart.

Grey/Blue Xbox Wireless Controller har en mer nedtonad design med monokroma XY/AB-knappar med detaljer i blått. Den här modellen kan du själv designa via Xbox Design Lab om du vill. Det enda du inte kan ändra är de tvåtonade analoga spakarna som. Vi tycker de är snygga nog oavsett.

Priserna för handkontrollerna är väl tilltagna. Phantom Black Special Edition kostar 70 USD, eller cirka 800 kronor, medan rey/Blue Xbox Wireless Controller går på 65 USD. Omräknat blir det runt 720 kronor inklusive moms.

Lanseringen för den förstnämnda modellen är den 11 september medan den andra börjar säljas den 9 oktober.


Nämnvärt om båda modellerna är att det enda som skiljer dem åt är designen. De är funktionsmässigt helt identiska, så räkna inte med någon extra funktionalitet likt med Elite Wireless Controller.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.