Battle for Azeroth: Första spelaren nådde nivå 120 på fyra timmar

world of warcraft battle for azeroth

World of Warcraft-spelaren Gingi blev först i världen med att nå nivåtaket i nya expansionen Battle for Azeroth – vilket är nivå 120 – och det tog honom bara strax över fyra timmar.


För de flesta spelare kommer de tio nivåer som karaktärerna kan öka i Battle for Azeroth att ta åtskilliga veckor, eller i vissa fall månader beroende på hur mycket spelarna är aktiva.

Gingi utförde uppgiften på 4 timmar och 17 minuter, tillsammans med två kamrater – Deepshade och Meeres. Genom att spela igenom hela beta-versionen på PTR-servrarna flera gånger kunde de tre vännerna lära sig den effektivaste vägen till målet.

Först att nå nivå 120 var så klart Gingi, och det med sin Troll Balance Druid kallad Luigingi. Kort därefter följde både Deepshade och Meeres med nivå 120 på deras respektive karaktär.


Inför lanseringen av Battle for Azeroth hann Blizzard fixa en riktigt otrevlig bugg som gjorde att ökningen av nivå gick oförsvarligt långsamt för en del. Genom att minska kraven på hur mycket XP som krävs mellan varje nivå så ordnade spelutvecklaren en temporär fix, men det krävs tydligt mycket mer än så för att laga problemet enligt Blizzard.

Och om du inte redan har spelat World of Warcraft så är det hög tid att prova. Blizzard har tagit bort kravet på att köpa spelet, så allt du behöver göra är att betala månadsprenumerationen på cirka 120 kronor.