Hundratals Instagram-konton hackade på kort tid

Instagram Logo 950x500

**Hundratals Instagram-konton kan ha kapats den senaste månaden. Mängder av frustrerade och arga användare har tagit till Twitter och Reddit för att rapportera om händelserna. **

Många av de drabbade rapporterar om samma tillvägagångssätt. Den drabbade användaren loggas plötsligt ut från Instagram. När denne försöker få åtkomst igen har profilbild, kontonamn, kontaktinformation och biografi ändrats.

I många fall har profilbilden tagit from av en karaktär från Disney eller Pixar. E-postadressen går till en rysk domän (.ru), och i vissa fall ska 2FA-säkerheten ha stängts av.

En intressant detalj är att ingen av rapporterna nämner om hackarna lägger till egna bilder till de konton som drabbas. Rimligt vore att hackarna lägger in reklam eller annat otyg som lockar besökarna, men så verkar inte vara fallet.

Instagram har visserligen verktyg för användare som har fått sina konton hackade. Men enligt webbsajten Mashable är de knappt användbara. Anledningen? Instagram har krånglat till processen rejält och skickar användarna till återvändsgränder med omöjliga krav på bevis till länkar som inte fungerar överhuvudtaget.

Instagram har inte kommenterat de senaste händelserna än. När en officiell kommentera finns kommer artikeln att uppdateras med mer information.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.