AirPort Express har stöd för AirPlay 2

apple airport routers 2016

Apple har släppt ny mjukvara till AirPort Express. Med den får du stöd för AirPlay 2 vilket är en välkommen nyhet för den idag sex år gamla routern.


Du uppdaterar din AirPort Express som vanligt via AirPort Utility-appen för iOS. Den i skrivande stund senaste mjukvaran är firmware 7.8.

När routern är uppdaterad och omstartad har den stöd för AirPlay 2. Det betyder att AirPort Express kan användas för multi-room med exempelvis HomePod, Apple TV och utvalda Sonos-högtalare.

Det har spekulerats kring uppdateringen ända sen första beta-versionen av iOS 12. Då dök AirPort Express upp i Home-appen som ett tillbehör med stöd för AirPlay 2.

AirPort-serien lades officiellt ner i april 2018

Men eftersom Apple valde att lägga ner hela AirPort-serien – inklusive AirPort Express – tidigare i april så har stödet för AirPlay 2 hela tiden varit oklart. Ända fram tills nu vill säga.


Idag säljer inte Apple AirPort Express längre. Företaget hade ett antal i lager som snabbt försvann, och idag hänvisas potentiella kunder till andra produkter istället.

Har du en AirPort-produkt hemma kan du få stöd med service och delar under den kommande femårsperioden. Men vi skulle nog rekommendera att du byter ut din router inom en rimlig framtid, för tekniken för idag föråldrad jämfört med många andra routrar på marknaden.

I princip allt nyare har bättre hårdvara som ger en snabbare, stabilare WiFi-signal hemma. Frågan är – vad använder du idag, och vad kan du tänka dig att byta till?