Disney Pay släpps 2019 – kostar mindre än Netflix

disney logo

Disney Play släpps 2019. Den kommande filmtjänsten avslöjades för mer än ett år sedan, men först idag vet vi vad den kommer att heta – och kanske föga förvånande är Disney Play namnet att lägga på minnet.


Disney Play kommer att innehålla en mängd filmer och tv-serier från Lucasfilm, Marvel och Pixar. När tjänsten släpps drar Disney tillbaka allt sitt befintliga material från Netflix för att lyfta sin egen filmtjänst.

Ett stort drag från en av marknadens absolut största producenter av film idag. Disney beräknas få cirka 300 miljoner dollar årligen av Netflix, och frågan är om företaget kan dra in den vinsten på egna tjänsten.

När Disney redovisade för sina inkomster och uppgifter för Q4 2017 förra året bekräftade företagets VD Robert Iger att Disney Play får ett märkbart pris; detta då mängden innehåll är klart lägre än vad Netflix kan erbjuda.

Men med The Lion King, Toy Story 4, Frozen 2, en ny Star Wars-film samt Dumbo för lansering under 2019 kanske Disney kan locka den publik som behövs för att dra in pengarna. Om inte det fungerar kan nytt material till High School Musical, Monsters Inc och Marvel göra susen – och det är precis vad Disney arbetar på just nu.


Samtidigt planerar Netflix att möta det nya hotet med fler egenproducerade filmer och tv-serier. Flera av dem är lustigt nog från Marvel-universumet.

Daredevil, Jessica Jones, Iron Fist, Luke Cage, The Punisher och The Defenders är alla på gång med nytt material till Netflix. Tunga namn som har bidragit till den stora succé som Netflix är idag. Och kanske blir de också den barriär som filmtjänsten vill ha på plats innan Disney Play släpps nästa år.

Kan du tänka dig att lämna Netflix för Disney Play när nya tjänsten släpps? Hur mycket skulle du kunna tänka dig att betala för tjänsten som mest? Skriv en kommentar och berätta!