Bixby kan inte stängas av i Samsung Galaxy Note 9

samsung-galaxy-note-9

Samsung har beslutat att digitala assistenten Bixby inte ska gå att stänga av i Galaxy Note 9. Ett beslut som garanterat inte uppskattas de som använder Amazon Alexa och Google Assistant.

Redan här kanske vi bör nämna att du så klart inte tvingas använda Bixby om du absolut inte vill. Du kan enkelt installera en annan digitala assistent som Alexa och Assistant om du vill det.


Men att inte kunna stänga av Bixby kan ställa till med en del problem, eller kanske snarare irritation. För Samsungs egna assistent är kopplad till en dedikerad, fysisk knapp under volymknapparna.

Det är som upplagt för att användarna ska trycka fel och starta Bixby av misstag. Och knappen kan varken stängas av eller programmeras om – ett klassiskt designfel som kommer att reta fler än vara till någon faktiskt nytta.

Bixby är en okej assistent, men bredvid Amazon Alexa och Google Assistant bleknar tjänsten snabbt. Är man redan investerad i Samsungs ekosystem kan den vara en väg att gå, men för alla andra är konkurrenternas assistenter bättre.

Samsungs val att stoppa möjligheten att stänga av Bixby är något förvånande. Galaxy Note 9 är visserligen en flaggskeppsmodell, men Bixby kan stängas av på både Galaxy S9 och Galaxy Note 8. Så varför inte nya modellen?

Har du köpt en Galaxy Note? Och vad tycker du om att Bixby inte kan stängas av? Skriv gärna en kommentar och berätta!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.