Google Coach – din nya träningspartner på handleden

google wear os logo

Google arbetar meden AI-baserad fitness-coach för Wear OS. Denna coach kallas ”Coach” och är ett nytt sätt för Google att hjälpa Android- och Wear OS-användarna att röra sig mer.

Redan idag har Google Wellbeing-funktionen i senaste Android som ett sätt att engagera användarna i mer aktiviteter. Men när Coach släpps tar företaget ett mer aktivt steg mot att hjälpa användarna att träna aktivt, eller bara röra sig mer oavsett vilken nivå av träning de är på.

Coach ska vara ett omfattande verktyg som sträcker sig från att vara en traditionell träningsmätare som håller koll på hur mycket du rör dig, till ett robust allround-verktyg som ser över dina dagliga rutiner och näringsintag.

Du kan sätta både kortsiktiga och långsiktiga mål, få förslag på optimal mat för din träning samt få hela matlistor att handla efter om du känner för det.

De stora frågorna är just nu när Coach faktiskt släpps, hur exakt den är i sina mätningar och hur mycket data som Google vill veta om dig. Det första många tänkte på kring Coach är integritetsproblemen som Google har.

Det är välkänt att Google vill samla så mycket data som möjligt om sina användare, och Coach kan bli en enorm skattkista av känslig information som företaget vill ha. Möjligheterna att rikta reklam är enorma utifrån våra träningsvanor.

Vi avvaktar mer information och uppdaterar artikeln när vi vet mer om Coach.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.