Microsoft Lens förbättras på iOS – 6 förbättringar till appen

microsoft lens logo 2021 lowres

Om du inte har provat Microsoft Lens med din iPhone än så är det hög tid. Appen är en dokument- och whiteboard-skanner som sparar alla dina viktiga papper och anteckningar i ett digitalt format.

Med den senaste uppdateringen som släpptes tidigt i oktober så har Microsoft Lens fått sex förbättringar. Bland bättre stöd för hantering av PDF-format direkt i appen.

Läs mer: Microsoft Office 2021 släpps den 5 oktober

Det är nu möjligt att markera flera filer samtidigt i Microsoft Lens för att dela dem med andra eller ta bort dem från din iPhone. Och äntligen är det möjligt att döpa om filerna direkt via appen.

En annan förbättring är att du kan redigera tidigare sparade PDF-filer och hitta text i dem. Den sista förbättringen är generella buggfixar och optimeringar som Microsoft inte specificerat närmare.

På ytan kan den nya versionen inte nödvändigtvis upplevas som någon större förbättring, men Microsoft Lens är i grunden en riktigt bra app där även små uppdateringar som den här ger en mer finpolerad känsla.

Om du inte har provat Microsoft Lens så kan du ladda ner appen här. Den är kostnadsfri och fungerar helt oberoende från exempelvis Office-sviten och Microsofts andra tjänster. Med Microsoft Lens kan du skanna dina pappersdokument, identifiera text och mycket mer.


Officiella ändringsloggen på engelska:

  • Select multiple files – Now you can share and delete files in bulk.
  • Rename Scans – Now you can rename saved scans.
  • News for PDF files – Introduced some new features regarding PDF management.
  • Editing previously saved PDF files.
  • Text-searchable PDF files saved on your device.
  • Bug fixes and performance improvements.
Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.