Dark Mode till Microsoft Office på Android

Mörkt läge till Office på Android – ÄNTLIGEN!

microsoft office dark mode 2021 android

Efter att iOS-versionen av Microsoft Office haft stöd för Dark Mode i mer än ett år så är det äntligen dags för Android.

Microsoft meddelar att så kallat mörkt läge äntligen är på gång till Office-appen för Android.

Lästips: Microsoft lanserar Office 2021 som fristående program för Windows och macOS

Fördelen med mörkt läge i appar är att det 1) är batterisparande på mobiltelefoner med OLED-skärm, 2) är snällare för ögonen i vissa situationer och 3) kan vara visuellt tilltalande för en del.

Stödet är hett eftertraktat och inte minst av Office-användare som använder en Android-telefon.

Mörkt läge i Office-appen aktiveras automatiskt

Med senaste versionen av Microsoft Office-appen får du mörkt läge helt automatiskt om det är aktiverat i Android. Du kan även aktivera läget manuellt i appens inställningar om du vill.

Här är de tre inställningarna du kan välja mellan:

  • Light (normalt läge)
  • Dark (mörkt läge)
  • System Default (väljer automatiskt)

Lästips: Nya Microsoft Office-appen för iPad är släppt

Mörkt läge kan inte bara ändras automatiskt beroende på vilket läge som är aktiverat i Android, utan även efter tiden på dygnet och ljusförhållandet där du befinner dig för stunden.

Mörkt läge i Office-appen kommer inom några veckor

Stödet för mörkt läge kommer att aktiveras i Office-appen inom de kommande veckorna enligt Microsoft-profilen Manager Sourab Nagpal.

Allt du behöver göra är att uppdatera Office-appen när det finns nya uppdateringar för att ta del av mörkt läge. Har du inte appen än? Du hittar den på Google Play Store här. Microsoft har en officiell sida för sina Android-appar här om du vill läsa mer istället.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.