Microsoft lanserar Office 2021 som fristående program för Windows och macOS

microsoft office icons new 2020 2021

Microsoft kommer att lansera Office 2021 som ett fristående programpaket för Windows och macOS senare under 2021. Många av nyheterna här har redan landat hos prenumeranterna på Office-paktet, och då redan för två år sedan.

Ett fristående Office 2021 betyder att du inte måste betala månads- eller årsvis för en prenumeration på Office-programmen. Istället får du en grunduppsättning med bland annat Word, Excel, OneNote, Outlook och PowerPoint som du bara betalar för en enda gång.


Lästips: Nya Microsoft Office-appen för iPad är släppt

Det finns bara få detaljer om exakt vad Office 2021 kommer att erbjuda för nyheter.

Microsoft har avslöjat att stöd för mörkt läge (Dark Mode), Dynamic Arrays och XLOOKUP i Excel. Det kommer även många prestandafixar och optimeringar till samtliga applikationer som ingår i programpaketet.

microsoft office dark mode word 2020

Office 2021 släpps någon gång under 2021. Programpaketet släpps inte som en förhandsvisning, så du kan inte prova en beta eller liknande i förväg. Alla programmen i Office 2021 inkluderas som 32- och 64-bitarsversioner.

Microsoft Office Long-Term Servicing Channel (LTSC)

Microsoft har också avslöjat att det kommer en ny Office Long-Term Servicing Channel-version (Office LTSC). Den säljs uteslutande till företag som behöver licensbaserade versioner av Office med mycket lång livslängd. Tidigare har stödet för den här licenstypen varit hela sju år, men den kommer nu minskas till bara fem år.

Office LTSC är en indikation på att Microsoft inte är redo att pressa alla företag till att flytta in i molnet riktigt än.

Till webbsajten The Verge säger Jared Spataro som är huvudansvarig för Microsoft 365 att det bara handlar om att möta kunderna där de finns. I sin intervju med sajten säger Jared också att många redan har bytt till molnlösningar, men att vissa situationer hindrar en del att göra flytten.

En förhandsvisning av Office LTSC är planerad till april 2021. En full lansering är att vänta vid ett senare tillfälle under det här året.

FAQ om Office 2021

När släpps Office 2021?

Någon gång under senare delen på 2021.

Hur mycket kostar Office 2021?

Det finns inget officiellt pris på Office 2021 i skrivande stund.

Vilka program ingår i Office 2021?

Word, Excel, PowerPoint, OneNote och Outlook är bekräftade.

Vilka nyheter finns i Office 2021?

Stöd för mörkt läge, Dynamic Arrays, XLOOKUP i Excel och en stor mängd prestandafixar är bekräftade. Det saknas mycket information idag om vad Office 2021 erbjuder i nyhetsväg.

Behövs en prenumeration på Office 2021?

Nej. Office 2021 har en fast engångskostnad och behöver ingen månatlig eller årsbetalning.

Måste jag ha ett Microsoft-konto för att använda Office 2021?

Ja, du måste koppla ett Microsoft-konto till din licens för att använda Office 2021.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.