Apple TV Plus finns nu till Google TV – ladda ner här

Chromecast med Google TV (4K)

Apple TV Plus har släppts som app till Google TV. Det betyder att du äntligen kan strömma allt som Apples tjänst erbjuder direkt på din Google TV-kompatibla mediaspelare.

Allt du behöver är en prenumeration på Apple TV Plus för att komma igång. Och den officiella appen givetvis. Appen hittar du med en snabb sökning i appbutiken på Google TV.

Lästips: Nya fixar till Chromecast med Google TV – bättre stöd för 4K/60

Google TV introducerades med 2020 års Chromecast och är ett praktiskt gränssnitt som samlar alla dina källor för film och serier på samma plats. I stort kan Google TV beskrivas som en smidigare och enklare variant av Android TV för en bredare användarskara.

När du använder Google TV får du andra tjänster som Netflix, HBO och liknande på en enda sida, allt ligger bredvid varandra så att du snabbare kommer åt vad du vill kolla på utan att behöva hoppa mellan appar. Och här finns nu Apple TV att använda med.

Om du inte vill ha Google TV som en separat pryl så kan du köpa 2021 års tv-apparater från tillverkare som Sony och TCL. Båda tillverkarna annonserade tidigare att Google TV kommer vara den drivande mjukvaran i nya modeller för det här året.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.