Hur populärt är Clubhouse? (februari 2021)

clubhouse app logo 2021

Funderar du på om superheta appen Clubhouse är något att ha? Kanske undrar du hur många som faktiskt laddat ner den till sina iPhones? Här är svaret.

Clubhouse finns i skrivande stund bara till iOS och det är ett socialt nätverk som baserat helt på ljudchatt snarare än textchatt. Ett koncept som tagit emot både med hyllningar och viss misstro från marknaden.

Lästips: Telefonnummer till 500 miljoner (!) Facebook-användare är till salu

Enligt data från analytikerfirman App Annie så har Clubhouse laddats ner mer än 8,1 miljoner gånger från App Store. Siffran gäller fram till den 16 februari 2021. Det kan jämföras med samma siffra som den 1 februari 2021 var 3,5 miljoner – en ökning med 131 procent på bara två veckor.

Störst popularitet har Clubhouse i länder som England, Tyskland, Japan, Brasilien och Turkiet.

En anledning till att tjänsten har vuxit snabbt i popularitet kan vara anstormningen av kändisar som har registrerat konton och marknadsfört Clubhouse. Bland annat har Elon Musk (Tesla) och Mark Zuckerberg (Facebook) skapat konton på Clubhouse – vilket givetvis bidrar till dess popularitet en del.

Nämnvärt här är att 8,1 miljoner nerladdningar är extra imponerande när man har i åtanke att 1) det bara finns på iOS i skrivande stund och 2) det krävs en inbjudan för att använda tjänsten.

Även om du inte har en inbjudan så kan du ladda ner appen här och förhandsregistrera ditt namn så det är redo när du faktiskt får en. Baserat på nära 310 000 omdömen på App Store så har Clubhouse ett respektabelt snittbetyg på 4,9 av 5,0.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.