Nya Microsoft Office-appen för iPad är släppt

microsoft office logo 2019 new

Microsoft har släppt sin nya, förbättrade Office-app för iOS och iPadOS. Den nya appen erbjuder en omarbetad och förfinad upplevelse för snabbare redigeringar på små skärmar.

Office-appen kombinerar Word, Excel och PowerPoint under samma tak. Du får snabb tillgång till alla funktioner och kan såväl öppna som skapa nya dokument och redigera dem, nu även på iPad.

Lästips: Stöd för Microsoft Office-dokument i Docs, Sheets & Slides på iOS/iPadOS

Office-appen har funnits till iOS och Android sedan 2019. Appen har bitvis förbättrats med nya funktioner och optimeringar, men fram tills idag har den inte fungerat speciellt väl på surfplattor.

Nya versionen är fullt optimerad för iPad-serien och har anpassats för de mellanstora skärmarna.

Förutom att redigera vanliga Office-dokument som docx, xlxs och pptx så är det enkelt att hantera pdf-filer. Det går även att signera filerna, konvertera bilder till text och justera tabeller.

Appen är kostnadsfri att ladda ner och installera. Men om du faktiskt vill använda den till något mer än att öppna filer så måste du betala för en Office-prenumeration.

Vill du läsa mer och prova appen själv kan du göra det på Android och iOS/iPadOS.

Med nära 70 000 omdömen så har Office-appen för iPhone och iPadOS ett mycket högt snittbetyg på 4,7 poäng av 5,0 möjliga. Det är riktigt bra, och jämförelsevis vassare än på Android där betyget ”bara” är 4,3.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.