Stöd för Microsoft Office-dokument i Docs, Sheets & Slides på iOS/iPadOS

google apps docs sheets slides logo

Google har uppdaterat Docs, Sheets och Slides på iOS. Apparna kan nu redigera Microsoft Office-dokument även på Apples mobiltelefoner och surfplattor.

Det nya stödet för att redigera Microsoft Office-dokument i Docs, Sheets och Slides gäller för både personliga- och företagskonton.

Därmed behöver du inte längre ladda ner filerna och skicka dem som bifogade filer för att samarbeta med andra. Ni kan öppna, redigera och dela dokumenten helt sömlöst direkt i apparna.

Stöd för att redigera Microsoft Office-dokument har funnits i apparna för Android sedan september i år, och i webbapparna sedan förra året.

En annan nyhet idag är att nya stödet ersätter Office Compatibility Mode (QuickOffice) som hade mycket begränsade redigeringsmöjligheter


Du kan läsa mer om nyheten på Googles officiella nyhetssida här.

Mikael är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO.