Nytt läge i Netflix för endast ljud (sparar bandbredd)

Netflix

Netflix lägger till ett nytt uppspelningsläge för endast ljud i sin mobila app. Det hjälper dig att spara bandbredd och ska leda till bättre konsumtion av vissa typer av innehåll.

Redan i oktober rapporterade webbsajten XDA Developers att de hittat något okänt, nytt och spännande i den mobila appen för Netflix.

När de undersökte version 7.79.1 noterades tydliga referenser till ett uppspelningsläge där endast ljudet spelades och inte video.

Just då kunde XDA Developers inte prova läget eftersom det inte fungerade korrekt, men idag vet vi att Netflix faktiskt inkluderat ett nytt uppspelningsläge för endast ljud.

Endast ljud har sina fördelar – även med film

netflix endast ljud uppspelningslage mobilen 2020

Netflix har börjat rulla ut funktionen till alla sina användare och det är en så kallad server-side rollout som gäller. Det betyder att så länge du har senaste versionen så aktiverar Netflix funktionen från sin sida på servrarna.

Lästips: Netflix fungerar på Nest Hub & Nest Hub Max

När du har uppspelningsläget i din Netflix-app får du en extra knapp i gränssnittet som säger ”Video Off”.

Trycker du på knappen stängs videon av, men ljudet fortsätter att spela. Och det betyder att du sparar väldigt mycket bandbredd i situationer när du exempelvis är på gående fot och ändå inte kan kolla på skärmen, men ändå vill lyssna.

Givetvis är det svårt att använda det nya uppspelningsläget i alla situationer. Vissa filmer och serier blir omöjliga att följa utan video, medan exempelvis dokumentärer och ståuppkomedier kanske är enklare.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.