Samsung S Pen kommer till Galaxy S21 och Z Fold (2021)

samsung galaxy s pen galaxy note 8

Samsung bekräftar att styluspennan S Pen kommer att stödjas av fler mobiltelefoner än Galaxy Note-serien i framtiden. Bland annat Galaxy S21- och Z Fold-serierna från 2021 och framåt.


En av de mest utmärkande sakerna med Galaxy Note-serien är att flaggskeppsserien stöder S Pen – en aktiv styluspenna som fungerar likt Apple Pencil men på Samsungs prylar.

Samsung S Pen har länge varit en nischad pryl som endast fungerat med vissa surfplattor och Galaxy Note-serien. Men Samsung tänker dra sin styluspenna till den bredare massan genom att inkludera stöd i flera nya mobiltelefoner.

We’ve also been paying attention to people’s favorite aspects of the Galaxy Note experience and are excited to add some of its most well-loved features to other devices in our lineup.

TM Roh, Samsung

Det handlar om mobiltelefoner i nya generationens Galaxy S21-serie och Z Fold-serie.

Nyheten betyder att vi kommer att få nya skärmar i Samsungs kommande mobiltelefoner för att de ska kunna använda S Pen. Vad det betyder i praktiken utöver stödet för styluspennor är dock oklart.


Det har tidigare ryktats att Galaxy Note-serien inte längre ska tillverkas. Det är dock ett rykte som Samsung slår ner på och säger istället att de tänker fortsätta storsatsa på serien.

Vi vet att det kommer en ny, förbättrad serie mobiltelefoner under varumärket Galaxy Note nästa år. Frågan är nu bara hur bra de är och vad som förbättrats mot tidigare modeller.