Samsung Galaxy Gear fungerar inte med Galaxy S21 och nyare

samsung galaxy gear

Inget håller för evigt, och absolut inte dina tekniska prylar. Har du en första generationens smartklocka från Samsung kan du snart räkna med att den slutar fungera.


  • Du måste använda 2020 års Galaxy-telefoner (eller äldre) med Galaxy Gear
  • Galaxy S21 fungerar INTE med Galaxy Gear-serien
  • Kan vara tekniska begränsningar i
  • Lästips: Nu har Flic stöd för Apple HomeKit

Flera användare rapporterar att Samsung Members-appen indikerar att flera smartklockor och träningsarmband från den sydkoreanska tillverkaren inte fungerar med nästa generations Samsung-telefoner.

Det gäller bland annat Galaxy Gear från 2013 samt Gear 2, Gear 2 Neo, Gear S och första varianten av Gear Fit.

Planerar du att köpa en mobiltelefon ur nästa års Galaxy S21-serie så kommer modellerna ovan INTE att fungera korrekt. Om du däremot håller dig till Galaxy S20-serien så är det inga problem – än så länge.

Inget företag vill underhålla sina gamla prylar för evigt

Det är oklart varför Samsung väljer att stoppa sina äldre smartklockor och träningsarmband från att användas på Galaxy S21-serien.


Rent teoretiskt kan man tänka sig att Samsung vill att alla användare uppgraderar till nyare modeller för att 1) tjäna pengar, 2) slippa underhålla gamla prylar med uppdateringar och 3) ge användarna tekniska förbättringar.

Mer sannolikt är dock att det finns begränsningar i bluetooth-anslutningen som gör att de gamla prylarna inte fungerar korrekt med nyare mobiltelefoner. Samsung Galaxy Gear använder Bluetooth 4.0 LE medan Galaxy S20 har Bluetooth 5.0.

Så långt inga problem, men om Galaxy S21 har Bluetooth 5.1 från 2019, eller Bluetooth 5.2 som är den senaste versionen så kan det finnas tekniska begränsningar.

Lästips: Razer Hammerhead Pro – in-ear-lurar med brusreducering, low-latency & THX-ljud