Nu har Flic stöd för Apple HomeKit

flic 2 programmerbar knapp 2020

Flic har fått stöd för Apple HomeKit. Den smarta, programmerbara knappen kan därmed styras fullt ut med hjälp av din iPhone eller iPad.

Det här är Flic

Flic är en svenskutvecklad produkt som är lika praktisk som den är enkel. Det är en smart knapp som du kan programmera.

Enklare än så blir det nog inte. Med Flic får du en enda knapp som kan göra tusentals olika saker. Så länge du programmerar den att göra det.

Från att starta kaffebryggaren till att sätta på eller stänga av tv:n i vardagsrummet. Eller varför inte aktivera belysningen i trädgården, skicka ett SMS eller dimma ljuset i vardagsrummet?

Varje Flic-knapp har tre programmerbara trycklägen. Enkel, dubbel och håll.

Apple HomeKit stöd – äntligen till Flic 2

Stödet för Apple HomeKit betyder att du kan använda din iPhone eller iPad för att koppla ihop Flic-knapparna med tusentals andra produkter.

Men det gäller att vara försiktig när man köper en Flic-knapp. Det är nämligen bara andra generationens modell som stöder HomeKit och du måste även ha Flic Hub LR för att det ska fungera korrekt.

Anledningen till att du måste ha hubben? Annars går det inte att få HomeKit att fungera. Flic är nämligen bara en sändare och inte en mottagare, något som föresvårat integreringen med HomeKit.

flic 2 starter kit 2020 1

Instegskit med en hubb och tre knappar

Om du vill komma igång enkelt kan du skaffa ett instegskit som består av en Flic Hub LR och tre Flic 2-enheter.

Kostnaden är tämligen höga 160 USD, eller cirka 1 700 kronor inklusive moms.

Det finns även ett Flic 2 Pro-kit med hubb och sex knappar för 220 USD (2 300 kronor) och ett Mega-kit för skyhöga 400 USD (4 250 kronor). Då ingår 15 Flic 2-enheter och en IR-enhet.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.