Problem att ladda iPhone 12 trådlöst

apple iphone 12 2020

Apple meddelar att de har identifierat problemet som gör att iPhone 12 i vissa situationer laddar dåligt med certifierade Qi-laddare. En lösning är på gån.


  • Många iPhone 12-användare klagar på problem med trådlös laddning
  • Gäller även certifierade Qi-laddare
  • Apple arbetar på en lösning
  • Lästips: Nu har Flic stöd för Apple HomeKit

Vad har hänt?

Användare av iPhone 12 har rapporterat att deras mobiltelefoner inte laddar korrekt med trådlösa Qi-laddare. Det gäller bland annat stående laddare för både mobiltelefoner, AirPods och Apple Watch; också liggande Qi-laddare för enskilda mobiler påverkas.

Vad säger Apple om problemet?

Apple har bekräftat att det finns ett problem som gör att iPhone 12 i vissa situationer inte laddar korrekt med certifierade Qi-laddare. De har identifierat problemet och arbetar på en lösning som skickas ut via en mjukvaruuppdatering.

När kan problemet med trådlös laddning vara löst?

Apple har inte bekräftat ett exakt datum för när fixen är redo. Enligt inofficiella uppgifter från en användare som pratat med Apples support så kan det röra sig om dagar.

Hur allvarligt är problemet

Det är inget fysiskt problem med varken din mobiltelefon eller din Qi-laddare. Det rör sig om ett problem med iOS som Apple arbetar på att lösa. Du behöver inte göra något själv – en lösning kommer att skickas till dig automatiskt via vanliga iOS-uppdateringarna.


Det här kan du prova själv för att temporärt lösa problemet

Det första du bör göra är att starta om din mobiltelefon. Det är ett universalknep som löser en hel mängd olika problem. Vad du däremot inte bör göra är att fabriksåterställa den. Det finns inga indikationer på att en återställning ska hjälpa långsiktigt, vilket betyder extra arbete och förhöjd risk i onödan.