iPhone 12 har batteriproblem – tappar 20 till 40 procents laddning på natten

apple iphone 12 2020

Det rapporteras att iPhone 12 har problem med batteriet. Användare klagar på att batteriet tappar mellan 20 och 40 procent av sin laddning under natten.

Nya mobiltelefoner har ofta barnsjukdomar och annat otyg som gömmer sig i mjukvaran. Problem som ofta kan lösas med en uppdatering av operativsystemet – och Apples nya telefoner har i princip alltid en eller två utmaningar som måste fixas.

En sådan med nya iPhone 12 kan vara att batteriet dräneras väldigt fort på natten.

Användare rapporterar på Apples officiella forum att mer än en femtedel av laddningen kan gå förlorad medan mobiltelefonen är i viloläge. Det är oavsett om WiFi- eller 4G/5G-anslutningen är avstängd. Inte heller hjälper att aktivera strömsparläget.

Fler än tusen personer har skrivit i den här tråden på forumet för att ventilera sin irritation. Och frågan är nu om och vad Apple kan tänkas göra åt situationen.

Drabbad av batteriproblemet? Här är några praktiska knep på enkla lösningar som kan hjälpa:

  1. Uppdatera alla appar via App Store. Det finns en risk att gamla versioner dränerar batteriet på grund av buggar. Så ha alltid de senaste versionerna på din telefon.
  2. Starta om din iPhone. Det enklaste knepet i boken är att starta om mobiltelefonen. Hjälper mot många fel, och kanske även mot ditt batteriproblem.
  3. Stäng av ”Håll upp för att väcka”. Normalt tänds skärmen när du lyfter upp mobiltelefonen. Stäng av via Inställningar > Visning och ljusstyrka för att spara batteri.
  4. Återställ nätverksinställningarna. Gå till Inställningar > Allmänt > Nollställ. Välj ”Nollställ nätverk”. Det hjälper ibland mot aggressiv batteriförbrukning.
  5. Återställ till fabriksinställningar. Den mest agressiva lösningen är att återställa hela telefonen. Glöm inte att säkerhetskopiera alla viktiga filer och bilder först.

Har du problem med batteriet i din iPhone 12? Skriv en kommentar och berätta om dina upplevelser!

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.