Batteriproblem med SOS Alarm-appen – tömmer batteriet i din iPhone

sos alarm app ios android

Har du SOS Alarm-appen på din iPhone och tycker att batteriet töms mycket snabbare än normalt? Du är inte ensam! Det finns en bugg som gör att användare av iOS 13.7 får batteriet dränerat mycket snabbare med SOS Alarm-appen.


Den enda lösningen idag är att antingen 1) avinstallera SOS Alarm-appen eller 2) uppgradera din iPhone till senaste iOS 14.x. Eftersom SOS Alarm-appen är mycket praktisk och behjälplig vid händelsen av en olycka så rekommenderar vi att du uppgraderar snarare än tar bort appen.

SOS Alarm-utvecklaren har själv noterat att det finns ett problem och befintliga användare med iPhone-telefon ska ha fått en avisering i appen om batteridräneringen.

Notera att det i skrivande stund inte räcker att uppdatera SOS-alarm-appen för iOS. Du måste uppgradera hela operativsystemet om du inte redan gjort det. Den 17 september och 29 september uppdateras appen, och du bör givetvis installera den senaste versionen om du inte redan gjort det.

Vad är SOS Alarm-appen?
SOS Alarm-appen hjälper dig att hålla koll på vad som händer i ditt närområde och gör att du snabbt kan delge SOS-operatören dina koordinater när du ringt 112. Du får tydlig information, praktiska länkar och ser en karta som visar positioner för inrapporterade larm. SOS Alarm-appen är helt kostnadsfri.


SOS Alarm-appen laddar du ner här: