Förbättringar till Tesla Model 3 – nya glasrutor & eldriven baklucka (oktober 2020)

Tesla Model 3
Tesla Model 3. Bildkälla: Unsplash

Tesla Model 3 får en förbättring av både interiören, glasrutorna och bakluckan. Ändringar som bara nya köpare får om de har turen att få en av de senaste exemplaren som rullar av Teslas band idag och framåt.


Det är webbsajten Electrek som fått uppgifterna om förbättringarna. Det ska bara handla om bilarna som tillverkas i USA och redan idag kan de första, förbättrade bilarna börja levereras till kunderna.

Ändringarna gör inte att du kan köra snabbare än med de tidigare Model 3-bilarna som kör på vägarna. Inte heller får du bättre komfort i sätena. Däremot får du den där extra nyanseringen som gör din bil lite trevligare att köpa och köra.

Nyheterna till Tesla Model 3 – hösten 2020

  • Kromlister på utsidan är bytta mot svarta lister
  • Eldriven baklucka likt med Model Y
  • Ny, mörkare beklädnad på delar av interiören
  • Ny design och svart, matt finish istället för högblank på mittkonsolen
  • Mobiltelefonernas laddplats är nu solid plast som inte kan vikas upp
  • Dubbelglas istället för enkelglas för lägre ljudnivå och bättre isolering

Notera att listan ovan inte är officiell från Tesla utan är uppgifter till webbsajten Electrek.

Om hela listan stämmer är det en stor förändring till Tesla Model 3. Justeringen av design har ingen större inverkan, men dubbelglasen och eldriven baklucka är definitivt något som lär uppskattas extra mycket.


En tidigare nyhet till Tesla Model 3 är att biltillverkaren gjorde trunken snäppet mindre med en ny design i augusti. En nyhet som vissa köpare inte fick veta om förrän de hade bilnycklarna i handen.

Om man betalar från 560 000 kronor för en bil vore det rimligt att köparen får information om ändringar och nyheter i god tid före bilens leverans.

I fallet med de senaste nyheterna om ändringar av interiören, eldriven baklucka och dubbelglas där allt är till synes positivt kanske det inte gör så mycket med bristande information, men när saker tas bort eller blir försämrat anser vi att Tesla har en skyldighet att uppmärksamma köparna om det.