Första Mac:en med ARM-processor släpps i november 2020

apple macbook pro 13 2020 corei5

Det kan blir så många som tre online-evenemang från Apple bara under hösten 2020. Efter presentationen av nya smartklockor och surfplattor är det dags för iPhone 12-eventet den 13 oktober – och därefter kan ännu ett evenemang vara aktuellt.


Det är webbsajten Bloomberg som fått uppgifter om att Apple tänker presentera sina första ARM-bestyckade Mac-modeller någon gång under november månad.

Apple har redan sen tidigare bekräftat att de tänker släppa sina första modeller i år, och vi räknar kallt med att företaget inte släpper dem i det tysta med ett enkelt pressmeddelande. Det här är en stor förändring och kräver allra minst en online-visning.

Vad Bloomberg däremot inte avslöjar är huruvida det blir en stationär- eller bärbar dator som är först med ARM-processor.

Det har sedan tidigare ryktats att Apple förbereder en Macbook Pro 13″ eller Macbook 12″ som första modell. Samtidigt är de första testdatorerna på marknaden en Mac Mini, så det är frågan vad som blir först på marknaden.


Idag är intresset för ARM-baserade Mac-datorer stort, men iPhone 12-serien är betydligt mer omtalat just nu. Den 13 oktober kommer sannolikt fyra modeller att släppas med senaste A14-processorn, och det är troligt att de presenteras med hörlurarna AirPods Studio och bluetooth-trackern AirTags.