Xbox Series X blir extremt varm – ställ INTE spelkonsolen i ett stängt utrymme (oktober 2020)

microsoft xbox series x skarmdump promovideo

Du bör inte ställa din Xbox Series X i ett stängt utrymme. Varken i TV-bänken eller på en annan trång plats. Anledningen är att spelkonsolen avger enorma mängder värme – och placerad felaktigt kan den drabbas av överhettning.


Microsoft har designat Xbox Series X för att spelkonsolen ska optimera värmeavledningen. Målet är att få en så liten formfaktor och så tyst kylarlösning som möjligt. Den målsättningen gör att Xbox Series X har en negativ bieffekt.

För att hålla storleken nere och komponenterna svala så måste Xbox Series X avge all värme någonstans.

Kylarlösningen är designad så att en fläkt i spelkonsolens övre del suger luften genom konstruktionen och ventilerar den genom ett galler på spelkonsolens ovansida. Och precis ovanför gallret är värmen extremt hög.

The Series X is hot, like really hot! It doesn’t make any noise, but damn it’s hot! The console is emitting heat like crazy. It’s almost like a fireplace shaft. You can heat up your flat with it.

Det är Jeux Video på YouTube som initialt rapporterade om den höga värmeutvecklingen vid gallret. Därefter valde även sajten Giant Bomb att bekräfta att de upplever samma sak med deras Xbox Series X.


Microsofts marknadsföringschef för Xbox, Aaron Greenberg, säger på Twitter att värmen från Xbox Series X inte är något anmärkningsvärt. Han jämför temperaturen med Xbox One X och säger även att hans exemplar hemma

The console will output system heat out of the exhaust, just as any other console will. Our engineering team confirmed the heat leaving the console is not significantly different than Xbox One X. This matches my experience at home quiet, fast & impressive power for the size.

Här ska sägas att vår Xbox One X också blir riktigt varm vid utblåset och vi skulle inte ställa den spelkonsolen i ett stängt utrymme heller

Spelkonsoler bör stå öppet och väl ventilerat i en sval miljö om möjligt. De har inte samma kylmöjligheter som exempelvis en stationär dator och när de pressas kan de bli riktigt varma. De är designade för att hantera värmen, men inte när de är instängda i ett skåp.