Tre nyheter i Google Chrome OS 87 för Chromebook

Google Chrome Logo 2016

Google har släppt Chrome OS 87 till Chromebooks. Den nya versionen av webbläsaren kan visa batterinivåer på anslutna bluetooth-prylar och gör att du kan söka i tabbar.

Vad är Chrome OS 87?

Google Chrome OS 87 är en mindre uppdatering till webbläsaren Chrome. Versionen har bara tre nyheter utöver de sedvanliga, ospecificerade buggfixarna och optimeringarna.

Vad är nytt i Chrome OS 87?

Sök i tabbar med ”Tab Search
Om du ofta har många tabbar igång samtidigt så är det här rätt funktion för dig. Med Tab Search kan du snabbt identifiera vilken tabb du ska gå till, utan att behöva klicka dig fram med musen. I övre högra hörnet på Chrome 87 finns en dropdown-knapp som öppnar sökfältet för tabbar.

Kolla batterinivån på bluetooth-prylar
Om du ansluter dina trådlösa hörlurar till en Chromebook så kan Chrome OS 87 visa batterinivån. För att se batterinivån går du till menyn för snabbinställningarna alternativt inställningarna. När du ansluter hörlurarna får du en avisering i nedre högra hörnet på skärmen.

Nya bakgrundsbilder
Google har lagt till 36 nya bakgrundsbilder från fyra artister i Chrome OS 87. Om du vill ta del av de nya bilderna så följer du instruktionerna här.

Lästips: Stora prestandaförbättringar med Chrome 87 (november 2020)

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.