Netflix fungerar på Nest Hub & Nest Hub Max

google nest hub netflix app 2020
© Google

Nu kan du kolla på Netflix i din Nest Hub och Nest Hub Max. De smarta skärmarna fick stödet sent i juli 2020 och allt du behöver göra är att länka ditt Netflix-konto med Google Home- eller Assistant-appen.

När du har länkat ditt Netflix-konto kan du röststyra uppspelningen på Netflix med Google Assistant precis som vanligt. Bara säg ”Hey Google, öppna Netflix” så visas filmtjänsten på din smarta skärm.

Eftersom båda modellerna har pekskärm kan du enkelt navigera Netflix med fingrarna när appen har laddat.

För dig som har en Nest Hub Max finns även geststyrning med den inbyggda kameran (fungerar inte på Nest Hub eftersom det saknas en kamera där). Du kan pausa och starta uppspelningen genom att kolla på skärmen och hålla upp en hand. Enkelt, eller hur?

Eftersom Nest Hub (7 tum) och Nest Hub Max (10 tum) har relativt små skärmar så blir filmupplevelsen också därefter. Visst låter Nest Hub Max bättre med sin kraftfullare högtalare, men räkna inte med att någondera smartskärm låter speciellt bra.

Du kan även använda Google Cast för att strömma ditt Netflix-tittande till en smartskärm. Det fungerar både från Android och iOS.

Vi vet inte om Amazons skärmar får Netflix-stöd precis som Nest Hub-serien. Men det vore inte någon högoddsare om Amazon har säkrat samma möjlighet som Google.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.