Nu kan du låta AI skriva & rätta din text med GrammarlyGO

GrammarlyGO AI 2023

Grammarly lanserar GrammarlyGO – en ny funktion för att både skriva och rättstava text med hjälp av artificiell intelligens.

Den nya funktionen kommer att finnas tillgänglig för både betalande användare och de som nyttjar tjänsten kostnadsfritt.

Någon gång i april släpps GrammarlyGO för alla att använda. Funktionen använder AI för att analysera din text och sedan gissa tonen, innehållet och läsbarheten.

Lästips: Microsoft tar AI-tekniken till Word och PowerPoint

Smart AI skriver och rättar i bakgrunden

På ytan är det alltså ingen skillnad mot tidigare när du rättstavar dina texter. Det som är nytt är hur avancerade algoritmer som arbetar i bakgrunden och hur mycket smartare de ska vara.

GrammarlyGO AI 2023
Så här kan det se ut när du använder GrammarlyGO. Bild: Grammarly

En annan stor nyhet är att du inte behöver skriva dina texter själv, om du inte vill så klart.

Du kan be GrammarlyGO att skapa en mängd olika texter. Exempelvis ett vanligt mejl, en summering av en bok eller varför inte en dikt?

När funktionen har skapat en text får du möjligheten att finjustera resultatet. Du kan välja att skriva om delar själv, eller berätta för GrammarlyGO om du vill ha en annan ton eller längd på texten.

Lästips: ChatGPT fick 100 miljoner nya användare på två månader

GrammarlyGO finns till desktop & webbläsaren

Och nyheterna slutar inte där. Funktionen är lättåtkomlig både på desktop och i webbläsaren. Så du har den alltid tillgänglig när du behöver det. Exempelvis när du författar det där mejlsvaret och inte vet hur du ska börja.

Anledningen till varför Grammarly helt plötsligt introducerar sin egen AI-lösning är inte speciellt förvånande.

Just nu är det massvis med företag och aktörer som fullkomligt vräker ut tjänster för att skriva texter med hjälp av artificiell intelligens. ChatGPT startade det hela och GrammarlyGO är bara en tjänst i mängden. Här är den bättre än någon annan som finns idag?

Den stora fördelen med GrammarlyGO är kostnaden. Tjänsten är gratis att använda. Eller, åtminstone är det vad Grammarly påstår inför lanseringen. Men vi kan nog räkna med att den är starkt begränsad för dig som inte vill betala.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.