Apple Music Classical lanseras den 28 mars (2023)

Apple Music Classical

Äntligen vet vi när Apple Music Classical släpps. Den efterlängtade appen för iOS lanseras den 28 mars 2023.

Appen är precis som namnet antyder fokuserad på klassisk musik och direkt från start erbjuds fler än fem miljoner låtar.

Det kommer att finnas mängder av exklusiva album och hundratals spellistor med kurerat innehåll från olika experter världen över.

Visar detaljerad information om kompositörerna

När du lyssnar på låtar och album, eller kollar vilka kompositörer som finns att tillgå, så visas detaljerad information om respektive låtskapare.

Du kan även hitta information om kompositörernas viktigaste och mest kända verk.

För att använda Apple Music Classical så måste du ha en mobiltelefon med iOS 15.4 eller senare. Det krävs även en aktiv prenumeration på musiktjänsten Music.

Låt dig inte luras av att Music Classical-appen är kostnadsfri att ladda ner från App Store. Den kommer ändå att kosta dig minst en hundralapp varje månad.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.