Google VPN finns nu för alla Google One-prenumeranter

google one vpn ios iphone 2022
Bild: Google

Om du har en prenumeration på Google One så ingår nu en VPN-tjänst helt kostnadsfritt. Tidigare fanns den bara till de som betalar för den högsta prisnivån med 2 TB lagringsutrymme – men nu är den tillgänglig för alla prenumerationsnivåer.

Det betyder att även du som betalar för den lägsta nivån med 100 GB månatligt lagringsutrymme nu kan åtnjuta fördelarna med en bra VPN-tjänst direkt i mobiltelefonen. Du kan dessutom dela den med andra i familjen om du vill, exempelvis barnen.

“Starting today, and rolling out over the next few weeks, we’re expanding VPN access to all Google One plans, including the Basic plan that starts at $1.99/mo. The VPN will be available in 22 countries across Android, iOS, Windows and Mac devices. You can also share the VPN with up to five others if they’re on your Google One plan.”

Google

Fördelarna med att använda VPN-tjänsten från Google är att du får ett fullgott skydd för all data som skickas trådlöst. Din anslutning autentiseras och krypteras för att skicka all data genom Googles servrar så att ingen ser vad som finns innanför krypteringen. Det gör att obehöriga inte ser din data och inte heller din ip-adress.

Lästips: Nu finns Google One VPN för iPhone och iOS

Det kan kännas obekvämt att låta Google ta hand om VPN-anslutningen med tanke på hur mycket övervakning företaget gör av sina användare. Men Google lovar att inte logga ip-adresser, DNS:er, tidpunkter eller dataanvändningen på något vis. Huruvida du tror på det löftet eller inte är upp till dig så klart.

En annan nyhet är att Google introducerar så kallad ”Dark Web”-övervakning. Vad det betyder i praktiken är att företaget skannar av den mörkare sidan av internet efter information som är relaterad till din personliga information, exempelvis din mejladress. Om något dyker upp i sökningen så får du en notis om det så att du kan byta lösenord och liknande.

Google VPN finns att använda med Android, iOS, Windows och Mac.

Läs mer om nyheten hos Google här.

Mikael Anderberg är en veteran inom teknikvärlden med stor kännedom kring tillverkare, nya tekniker och produkter. Har mångårig erfarenhet från blogg- och it-världen vilken bidrar till utvecklingen av Tekniksmart tillsammans med andra entusiaster. Mikael har i grunden expertis inom fotografering och kamerautrustning, copywriter och content editing, och SEO. Läs mer om mig här.